Кроасани с прошуто и домати за закуска

В последно време се събуждам много гладна и ми се искаше да си приготвя бърза, вкусна и хранителна закуска. Тогава се сетих, че напоследък все повече заведения предлагат солени кроасани с продукти, които сме свикнали да виждаме по-скоро в сандвичи. Няколко пъти съм си купувала такива и ги намирам за много вкусни! И така миналата събота реших и аз да си приготвя от тях.

Самите кроасани взех предишния следобед, за да не ми се налага да излизам сутринта. Взех обикновени с масло, но приятелят ми си избра пълнозърнести и ги намира за дори по-вкусни. За плънка си подготвих прошуто, домати и резенчета Ементал.

Получи се много вкусно! Разбира се, може вместо кроасани просто да използвате хляб, но леко сладкият им вкус контрастира прекрасно със солеността на месото и доматите, а и пухкавата текстура допринася за това, което прави тази закуска по-различна. Плънката смятам, че може да се замени общо взето с всичко, което е по вкуса ви. Виждала в кафенетата да се ползва салам “Милано”, айсберг, краставици, мариновани сушени домати, крема сирене…

 

А ето и какво точно ползвах аз (за двама):

4-5 кроасана с масло/пълнозърнести кроасана

1 домат на шайби

4 парчета прошуто

Ементал на слайсове

Масло (по желание)

 

Приготвяне:

Нужно е единствено кроасаните да се разрежат по средата (не докрай, за да не се разпаднат после) и вътре да се подредят другите продукти. Ако изберете да замените прошутото, може и да ги затоплите малко.

За кроасаните с масло, не е необходимо да се добавя още от него, но с пълнозърнестите си подхожда. Също така сматам, че би се получило интересно, ако се добави някакъв лек сос или крема сирене.

 

Та, това е идеята ми за закуска. В действителност се получи по-вкусно, отколкото очаквах, а и по-бързо. Много скоро след първия ми опит ги приготвих отново и се убедих, че действително са страхотни. Силно ги препоръчвам на всички, на които им се хапва сутрин!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s