Escape room: Тайният бар на Ал Капоне. Игра, която те връща назад във времето

Наскоро посетих стаята „Тайният бар на Ал Капоне“ и задължително трябва да похваля „3KEY rooms“ за невероятното приключение, което ми осигуриха! Тя вече със сигурност е моят фаворит!

Ако все още не знаете какво е escape room, ето едно кратко обяснение: това са стаи, разположени на различни места в градовете и посветени на някаква тема, в които вие и приятелите ви сте заключени, а целта ви е да излезете за някакво зададено време. Тъй като не може да използвате вратата, трябва да намерите друг изход, а до него се стига след решаване на различни загадки. Така започвате да откривате скрити елементи и да решавате логически загадки, за да успеете да излезете навреме.

И Барът със сигурност успя да превърне това приключение в незабравимо. Декорът, музиката, дрехите (накратко всичко) ме пренесоха в епохата на Ал Капоне и направиха изживяването неповторимо. Въпреки че съм ходила и в други такива стаи, трябва да призная, че тази беше най-увлекателната.

Попаднах в нея малко случайно, но пък за сметка на това я препоръчвам на всички, които имат интерес. И непременно попитайте за Влади: той водеше моята игра и после многократно го похвалих, че се справи отлично. Може би няколко пъти се стреснах, когато се обръщаше към мен (и не, определено не съм пищяла…), но това си беше изцяло моя вина, защото се увличах в разсъждения, които най-често се оказваха безсмислени, и за мой късмет той се намесваше. Трябва да призная, че го правеше точно навреме и без да прекалява, защото понякога просто имах нужда от някакво време да помисля, каквото той ми даваше.

Общо взето имаше много лутане, мислене, чудене, смях, но в крайна сметка излязох навреме. Всъщност оставаха ми едва 19 секунди до края. А загадките в действителност бяха трудни, така че дори малко се гордея.

Ако търсите някакво ново изживяване или пък подарък за свой приятел, това със сигурност е една страхотна идея. Няма да съжалявате!

Единственият ми съвет е да измислите предварително име за отбора си, защото ние се сетихме в последния момент и трябваше да се задоволим с тъжното “Fugly”…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s