7 причини да чакаме есента с нетърпение

Обикновено по това време от годината започва да ми омръзва от жегите и от еднообразното лятно ежедневие и с нетърпение чакам по-хладните септември и октомври. Е, тази година лято почти нямахме, така че есента не ме привлича толкова. И все пак се опитвам вече малко по малко да се настройвам за идващите есенни дни.


Processed with VSCO with hb2 preset


Всъщност, от доста време есента е любимият ми сезон. За мен тя е промяна, ново начало много повече отколкото Новата година или пролетта. Така е още от ученическите години, когато зареждах с нови тетрадки, химикалки и несесери раницата си и си обещавах, че тази година ще съм прилежна, организирана и мотивирана. Специално тази част от сезона и досега е почти същата, като обаче трябва да се отбележи единствено, че вече подновявам папки, етикети, цветни маркери и семестриални такси. Но обещанията и досега не си ги спазвам. Накрая винаги ежедневието ме завърта и забравям амбициите си да съм по-подредена във всичко. Но все пак не това е нещото, на което искам да наблегна. Важното за мен в случая е, че в края на август главата ми се зарежда с идеи за нови неща, за нови проекти, за нови дрехи и за ново мен като цяло.


Processed with VSCO with hb2 preset


Това е уникалната магия на есента, която с падащите си листа ни помага да забравим миналото и с нови сили след летните почивки да започнем отначало.

Но дори да сте от хората, за които мрачното време носи по-скоро тъга, сигурна съм, че мога да ви помогна да намерите хубави моменти и през идващата есен. Ето и някои от любимите ми детайли, които сглобяват една топла, уютна и ухаеща на бисквитки с канела есен.


Processed with VSCO with hb2 preset


1.Печена тиква. Това е сезонът на тиквата и възнамерявам през следващите месеци да похапна доста от нея, обилно полята с мед. Не само, че привлича с яркия си цвят и уникален аромат, но наскоро открих, че може и да се използва в много десерти. След плах опит да приготвя мъфини с тиква и шоколад (подхождат си неочаквано добре), които не се получиха много, се мотивирах да измайсторя по-добра рецепта, която не кара мъфините да залепват за формичките. И обещавам, че щом успея, веднага ще я кача!2.Pumpkin Spice Latte. Любимото на всяко инстаграм момиче. Лично аз го свързвам с една приятелка, която само чакаше да се появи плаката пред витрината на Старбъкс и не се разделяше с напитката в продължение на… ами повече време, отколкото тя ще ми даде да кажа. Важното е, че рядко я виждах толкова развълнувана, така че не мога да не го спомена тук. Всъщност бях приятно изненадана от вкуса и определено пак бих си взела. А и някак не е официална есен, докато не започнат всички да ходят в Старбъкс за Pumpkin Spice Latte-та.

3.Топли пуловери. Забелязала съм, че въпреки че обожавам леките и свободни летни дрехи, в един момент просто ми се иска да разнообразя. Разбира се, в последствие ми омръзва да нося пуловери по половин година, но този момент все още е далече. Така че в първия дъждовен и по-хладен ден след лятото, много радостно си навличам някой мек пуловер, който просто крещи “cozy”. В началото на есента аз много обичам да нося някой по-дебел дори върху по-лека дреха вместо яке с боти и плетен шал.


Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset


4.Ароматни свещи. Навън (а и вътре, ако не сте имали климатик за лятото) вече е по-хладно, което означава, че свещите отново стават удобна възможност за създаване на уютна обстановка вкъщи. Аз много харесвам големите свещи в IKEA, защото горят по много време, а и ухаят много леко. Липсват само меки цветни чорапи и топло одеяло и атмосферата става идеална!

5.Уютните вечери вкъщи. Да не излизаш през лятото се усеща по-скоро като пропускане на хубавото време. За сметка на това, през есента това чувство на вина към себе си просто го няма и често с облекчение си оставам вкъщи, нетърпелива да си пусна някой любим филм или да започна нова книга. В крайна сметка няма по-добро време от това за маратон на “Хари Потър” или за романтични филми, които те изпълват с топлина, отлично съответстваща на външната атмосфера. Нужна е само една купа с пуканки и всичко е готово!


Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset


6.Цветовете. Есента е сезонът, който изпъстря природата с цветове. Съвсем скоро дърветата ще започнат да показват ярките си багри, улиците да се покриват с красиви листа, а планините да привличат с цветната си природа. Това е идеалното време за всички, които обичат да снимат, защото снимките стават наистина уникални. Или просто за тези, които харесват дългите разходки.

7.Коледа наближава. Макар и все още цели няколко месеца да ни делят от празника, няма как със застудяващото време да не завалят спомени от изминалите Коледи. Особено ако сте обсебени от този празник като мен. Най-вероятно следващите седмици ще се изнижат неусетно и преди да се усетим Коледа пак ще е тук. Така че приближаването й определено е важна част от есента, а и никога не е рано да се започне с измислянето на коледните подаръци.


Processed with VSCO with hb2 preset


Есента е може би най-подценяваният сезон. А това ми изглежда доста несправедливо след всичко изброено. Определено има защо да чакаме с нетърпение есенното време и всички цветни и уютни елементи, които то носи.

Алекс

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s