Owllee coffee house – новото ми откритие в София

В последно време се чувствам обградена от нови кафенета, барове и ресторанти, които постоянно гледам в Инстаграм сторита. И въпреки това, когато ми се ходи някъде, никога не се сещам за място, където да отида.

И така в точния момент – а именно една мързелива съботна вечер – попаднах на видео, показващо три места за качествено кафе в София. Веднага си набелязах Owllee, което за мой срам няколко пъти бях подминавала, без да забележа друго освен сладкото бухалче на логото им. Реших на следващия ден да се разходя до там и да опитам някоя от напитките им.


Processed with VSCO with hb2 preset


Принципно не обичам да говоря за разни места, на които съм ходила и ми е харесало, защото всеки си има вкус, а и имам навика да си обичам два ресторанта и да ходя само в тях. Но Owllee много ме впечатли и знам, че много от вас обичат кафето. Така че мисля, че е добра идея да го споделя тук.


Processed with VSCO with hb2 preset


Първото, което ме привлече, беше модерният, стилен и изчистен интериор, който прави кафенето много уютно и приветливо. Атмосферата е приятелска и топла, а персоналът – много отзивчив и любезен. Общо взето, идеалното място, което да събуди желанието ви за една чаша топло кафе.

Взех си лате макиато, а приятелят ми си избра фредо лате, така че успях да пробвам по нещо и от топлото, и от студеното меню. Тъй като снимките ги направихме едва вчера, на тях се виждат други напитки, а именно фредо лате (пак) и фредо мокачино.


Processed with VSCO with hb2 preset


И така стигаме до най-важното – кафето! Изключително ароматно, с богат вкус, това без съмнение е най-доброто, което съм пила в София. Пяната беше пухкава, лека и въздушна, а млякото – плътно и гъсто.

Бях много приятно изненадана и от цените, тъй като съм забелязала, че в малки заведения всичко е доста скъпо. Но тук за двете напитки платихме около 6 лева, което е повече от добре за кафене в центъра.

Много ми хареса, че освен кафе предлагат и лимонада, а имаше и неща за хапване като салати и сандвичи или бисквитки и мъфини, ако ви се иска нещо сладко.


Processed with VSCO with hb2 preset


Докато чакахме кафето, получихме и картонче за печатчета, което ни осигурява безплатно кафе след осмата напитка (докато кача статията, вече събрах 6 печатчета, мисля, че това говори само за себе си). Това винаги ме печели като клиент, защото дори да не знам къде ми се ходи, винаги се връщам за още едно печатче, а след това и за безплатното кафе.

Тъй като е и на много удобно място, тоест между СУ и Орлов мост, със сигурност съвсем скоро ще отида отново.


Processed with VSCO with hb2 preset


Силно го препоръчвам на всички, които ценят хубавото кафе. Напитките наистина са вкусни и качествени, цените – нормални, мястото – хубаво и персоналът – любезен. Не се сещам какво друго бих могла да искам.


Processed with VSCO with hb2 preset


Надявам се да съм ви дала добра идея за следващата ви разходка.

До следващия път!

Алекс

One thought on “Owllee coffee house – новото ми откритие в София

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s