October bucket list: 10 неща, които всеки трябва да направи този октомври

От два дни есента официално е тук, а с нея – и наближаването на края на септември. Така че, идва така обичаният от всички почитатели на уюта и страшните филми октомври, който пък от своя страна домъква печената тиква, дъждовните дни и топлите чайчета.


alisa-anton-166247-unsplash


Вече усилено се опитвам психически да се подготвя за него, защото с началото му идва и учебната година. Поне за мен. Всъщност знам, че за по-голямата част от учащите, тя отдавна е започнала, а за работещите това дори няма значение. И така началото на октомври е просто продължение на потъването в монотонната рутина и потискащото есенно време.

Така че, всички се нуждаем от глътка свеж въздух и доза разведряване… или от ритник, който да ни напомни, че краят на лятото не е толкова лош.


alex-geerts-424409-unsplash


Реших, че добра идея би била правенето на списък с неща, които да бъдат направени през октомври. Просто няколко детайла, които да изпъстрят ежедневието ни, както листата навън вече изпъстрят улиците.

За първи път предприемам това действие (дори на Нова година не си правя такива списъци) и съм доста развълнувана.Тъй като съм сигурна, че сама не бих изпълнила нищо, реших да публикувам списъка тук, защото, щом е качен някъде в пространството и други хора го виждат, ще ми е по-трудно да го пренебрегна, както правя обкновено.

Ето няколко забавни неща, които да направим през октомври:


gianandrea-villa-452965-unsplash


1.Украсяване на стаята с лампички. Те са може би най-лесният начин да направите спалнята си невероятно уютна. Стоят супер над леглото, на перваза, около книгите на рафтовете…

2.Разходка в шарените листа. Вече от седмица-две нямам търпение да отида в някой парк с повече дървета, за да мога да се поразходя сред листата. Толкова са красиви, а и снимките стават страхотни.


erik-witsoe-779297-unsplash


3.Печене на бисквитки. Топли. Хрупкави. С шоколадови парченца…

4.Филмови маратони. Няма по-добро време от мрачните съботни следобеди и вечери за гледане на филми. Вече се заредих с пуканки.


greg-shield-527553-unsplash


5.Пътуване извън града. Мисля, че е страхотна идея да се попътува още малко, преди студът трайно да се застои. Съвсем скоро излизането от града ще стане мъчително.

6.Носене на есенни дрехи. Октомври е идеалното време за боти, цветни шалове, пуловери, есенни рокли и поли. Толкова са елегантни и стилни! През лятото носех почти изцяло рокли и поли и доста свикнах с тях, така че си обещах и през есента да нося повече такива и по-рядко да посягам към панталоните, въпреки че са по-практични за променливото време. С топла жилетка се получава идеален тоалет.


alisa-anton-180981-unsplash


7.Избиране на нови продукти за грижа на кожата и косата. Промяната на климата изисква смяна на подбора от козметични продукти. Лятната жега, отнемаща хидратацията от кожата и косата, отмина и е време за изпробване на всички нови серии, които марките пускат на пазара в началото на есента.

8.Което отвежда до нов избор на гримове. Топлите оранжеви и бронзови цветове, тъмните плътни червила и гладката кожа изместват лекия летен грим. След няколко месеца почивка е време за промяна и нова визия.


manu-camargo-60128-unsplash


9.Редовно ходене на кино. Традиционно, най-добрите филми излизат по кината през есента и зимата и скоро подготовката за следващите Оскар-и ще започне.

10.Печена тиква. За финал оставям най-есенното нещо. Общо взето, когато някой каже октомври, тиквата е първият образ, кой изскача в главата. Мноооооооого я обичам и нямам търпение да ям по много от нея.


josh-wilburne-501952-unsplash


Мисля, че 10 задачи стигат и дори са повече от достатъчно. Надявам се да ги изпълня всичките, за да си помогна за създаването на един по-приятен и топъл октомври.


alisa-anton-471080-unsplash


Ако ви се четат още есенни постове, прочетете моите 7 причини да чакаме есента с нетърпение.

Да следващия път!

Алекс

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s