Street Chefs: доброто място за улична храна

Мноооооооого искам да споделя за това място! Посещенията ми тук се увеличават с шеметна скорост в последно време и просто трябваше да напиша пост за него.


Processed with VSCO with hb2 preset


Ако живеете в София, най-вероятно сте виждали т.нар. “foodtruck” на “Street Chefs”, разположен на ъгъла на ул. “Ангел Кънчев” и ул. “Парчевич”. Но и само да сте минавали за ден-два през столицата сигурно сте го забелязвали – доста запомнящ се е. Това местенце се превърна в емблематично за и без това чаровната улица и в неразделна нейна част, благодарение на уникалната си атмосфера. С този външен вид “Street Chefs” доста промени представата за уличната храна, като й придаде облик, говорещ за модерен градски стил.

В поста включвам и снимки от самото място, но истината е, че от мързел вече два пъти с приятеля ми си поръчваме за вкъщи чрез foodpanda, което обяснява разликата при някои от изображенията.


Processed with VSCO with hb2 preset


И така стигам до самата храна, която е винаги прясна и много, ама наистина много вкусна! Бургерите са приготвени със сочно месо, пухкави хлебчета и свежи зеленчуци. Комбинацията от техния Chefs сос, разтопени сирена, хрупкав айсберг и току-що изпечен бриош ме прави безкрайно щастлива всеки път. Качеството на продуктите си проличава от вкуса им, който само ме кара да искам да си хапна още нещо, дълго след като вече не съм гладна.

По-конткретно, фаворити са ми Класическият чийзбургер с разтопен английски чедър и Street Dogz – сандвич (който е истинско откритие за мен) с наденички чоризо, бекон и хрупкав пържен лук. Честно казано, доскоро не си бях помисляла да си поръчам друго освен бургер на такова място, но този сандвич определено промени мнението ми и вече доста пъти си избирам именно него.


Processed with VSCO with hb2 preset


Разбира се, всичко това е придружено от топли домашни пържени картофки, които идеално допълват бургерите.

За вегетарианците мястото предлага и Веджи бургер.

Така че, ако сте в настроение да опитате нещо ново, задължително пробвайте храната на “Street Chefs” – това е едно уникално изживяване насред градската среда в страхотна обстановка и с вкусна храна. А пък ако сте от редовните им клиенти, разбирам ви.

Отдавна не бях преяждала така.

До следващия път!

Алекс

 

P.S. Можете да намерите “Street Chefs” тук:

streetchefs.bg

инстаграм

фейсбук


 

Processed with VSCO with hb2 preset


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s