GELATERIA NATURALE: сладолед с невероятен вкус и натурални съставки

Юни вече е тук, което означава, че лятото идва, а с него и чистата съвест да ядем колкото сладолед искаме! Така че вдъхновението да обикалям джелатерии дойде съвсем естествено заедно с началото на новия месец.

Всъщност, подготвям статия за добро място за сладолед твърде отдавна, но много фактори ми пречеха да я публикувам досега – най-вече променливото време и по-точно застудяванията, които не ми позволяваха достатъчно бързо да направя необходимото проучване. Друг немалък проблем, свързан с пролетния климат, се оказа липсата на слънце – препятствие, което упорито ми пречеше да направя хубави снимки.


Processed with VSCO with hb2 preset


И все пак успях няколко пъти този сезон да посетя “Gelateria naturale”. Мястото ми беше многократно препоръчвано през изминалите месеци и дойде и моят ред да го похваля пред вас. А там определено има какво да ви хареса. От наситения вкус до чудесното местоположение – джелатерията има какво да предложи на клиентите, търсещи сладко изкушение, което също така да се отличава с чисти и истински продукти.

Действително, мястото е страхотно разположено в центъра, на известната ул. “Цар Шишман” (и по точно на ул. “Цар Шишман” 12А) и съответно е близо до Народния театър, до Софийския университет, до ул. “Граф Игнатиев” и до други централни местенца.А самият сладолед е толкова вкусен, че всеки път съжалявам, че не съм си взела повече! От разнообразната им селекция съм опитвала вече тези с вкус на бурбонска ванилия, лавандула, боровинки с йогурт, ягода и черен шоколад, като при всеки удобен случай повтарям лавандулата и бурбонската ванилия. Ароматен, лек, с много истински вкус и кремообразна текстура, този сладолед ще ме кара цяло лято да се завръщам отново и отново.

Другото нещо, което ми направи изключително приятно впечатление, е отказът да се използват консерванти и готови пюрета и смеси, както и това, че над 90 процента от състава на сладоледа е приготвен с продукти от българско органично земеделие. Страхотен избор, който има своето влияние върху вкуса.


Processed with VSCO with hb2 preset


Приятно хапване в “Gelateria naturale”!

И до следващия път!

Алекс

 

Контакти:

Сайта на “Gelateria naturale” можете да намерите тук

Инстаграм страницата им е тук

А тук е и фейсбук страницата им

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s