Сватбени открития: неволи и впечатления

Сигурна съм, че когато чуят думата “сватба”, много от вас си представят безброй суетни, каквито са виждали във филмите, и паникьосани булки, които се вайкат покрай всичките си задачи, а бащите им – покрай изхарчените пари. Защото по някаква причина винаги всичко трябва да е готово за два-три месеца? Въпреки че тези сцени далеч не са създадени без причина, мога да ви уверя, че в действителност организирането на сватба е мнооооооооооого по-стресиращо.

Близките и приятелите ми знаят, че от известно време и аз съм част от сватбената вселена и трябва да призная, че подготвянето на този ден е един безкраен списък от неща, които трябва да бъдат свършени. Но не искам да качвам тази статия, за да се оплаквам. Всъщност открих много неща, за чието съществуване доскоро не подозирах и насочвам вниманието ви именно към тях. Имайки предвид, че ги срещам отново и отново, явно имат своето утвърдено място в сватбената индустрия.


wedding


Вече съм почти сигурна, че няма декорация, която да не води началото си от pinterest a.k.a wedding wonderland. Всички комбинации от цветове и цветя са първо харесани там и редовно пинвани или скрийншотвани, преди да бъдат избрани. Това, разбира се, са страхотни снимки на приказни сватби, много DIY украшения и забавни хрумвания за церемонията. Оттук открих две важни неща – наистина е добре да се прави проучване, за да се добие представа за желания външен вид на събитието. Така си изяснявате какво точно харесвате, а и по-лесно обяснявате на хората, които ще се заемат с него. Но освен това с времето се научавате да не се доверявате изцяло на красивите снимки в уединг уондърленда, защото в крайна сметка те са грижливо подбрани и силно обработени.


wedding3


От все повече места чувам, че самите сватби все повече си приличат. Подобни елементи, теми, стилове. Усетих най-силно дублиращите се сватби при всяко споменаване на изключително популярните т. нар. рустик сватби. Струва ми се, че почти всяка публикация онлайн започва с “Търся еди-какво-си за своята сватба стил рустик”. Реално това е напълно разбираемо, защото изглеждат страхотно, но не мога да си обясня липсата на разнообразие. Всъщност, дори в YouTube клиповете с организационни съвети, които изгледах, се разказва, че в опитите да имитират красивите празненства, които виждат онлайн, булките правят все по-подобни едно на друго сватбени тържества.


wedding1


И все пак друго, за което си дадох сметка, е, че всичко става много по-лесно, когато намериш хора, с които да се разбираш. Един от най-определящите фактори при това как ще премине този процес, се оказват близките около вас. Колкото повече разчитате на помощта на човека до себе си и на приятелки, толкова по-добре. За допълнителен късмет индустрията е пълна със страхотни професионалисти, които определено знаят как да направят така, че всичко да върви гладко. Така че, ако имам съвет, който да ви дам на този етап, той е да се обградите с хора, които могат да ви помогнат и да ви заредят с добро настроение.

Защото когато дойде моментът, в който се чудите дали няма да е по-лесно просто един ден да зарежете всичко и да мигрирате в Нарния, ще ви е нужно да си припомняте всичко положително, което може.

До следващия път!

Алекс