Make-up talk: Новото в козметиката, която ползвам

Няколкото нови продукта, с които се сдобих в последно време, бързо станаха част от ежедневието ми, благодарение на онова натрапчиво желание за промяна, което ме мъчеше през безкрайните дъждовни дни. Именно тогава се размечтах за лято, както и за идващия с него лек, свеж и искрящ грим, който подчертава хубавия тен и включва много блещукащи акценти.

Ако се чудите защо за сравнително малко време качвам втора статия на тази тематика, реално не се опитвам да преориентирам блога към beauty категорията, а по-скоро да отделя малко пространство и за козметиката, която ползвам. Напоследък говоря с повече хора за нея и ми се струва, че тези статии може да са полезни за някои от вас. Интересен факт е, че гримовете станаха част от живота ми много по-късно, отколкото при другите момичета (например, за първи път си взех сенки за очи и на 21), така че четете мненията на един по-скоро неопитен, но много ентусиазиран потребител!


1C6C94A0-F916-4809-BEDF-C05963B05C86B9631D0F-0381-49E5-ABF1-3E2ADBBA0BB9


По-конкретно започвам с тази палитра на Too Faced, която успява да ме зареди с мотивация да стана и да се гримирам дори в най-мързеливите сутрини. Сенките от Born This Way, The Natural Nudes дават възможност за хубав ежедневен грим, но с по-тъмните нюанси със сигурност може да се постигне и вечерна визия. А самите цветове са толкова красиви и пигментирани! Всички, които съм изпробвала досега (тоест всички без двата най-светли), се пренасят изключително лесно, а и различните комбинации между отделните сенки са все сполучливи. Освен това след цял ден носене се държат доста добре и силният блясък продължава да си е също толкова блестящ. С две думи, давам им 10/10.


68C2B2FF-47FF-4103-873B-A888DEF1CB1A


И преди съм споменавала за вечно неуспешната си връзка с фон дьо тена. Винаги съм предпочитала бб крема пред него, но при тях като че ли няма такова разнообразие от цветове, а ми се искаше нещо, което да се доближава повече до тена на кожата ми. Оказа се голям риск, тъй като заради хигиенни мерки нямаше тестери, и на практика на око избрах този фон дьо тен на L’Oreal. За щастие, попаднах на правилния цвят. Самият True Match се нанася лесно по кожата и не се усеща тежко, което беше много важно за мен, защото никога не съм харесвала онова усещане за носене на маска.


A7A4C644-6D89-4263-8EA4-38062AD9EC06BC4F0005-9BB5-4D9B-981B-919C3ECF3AA1


Много исках да пробвам нещо от The Ordinary, тъй като марката ми беше горещо препоръчвана. Така си избрах това кремче, което може да се използва като последна стъпка от грижата за кожата или самостоятелно като основа за грим. След нанасяне се забелязва по-уеднаквен тен на лицето и цялостно добър вид на кожата, върху която да продължите с обичайния си грим. Много съм доволна, а и цената е много разумна – продуктът беше към 10 лева.


C2CD0FCF-F5A7-4AAF-B9CE-24CBAA4A2109


Този кремообразен хайлайтър на Karl Lagerfeld беше от онези покупки, от които нямате нужда, но ги правите заради огромното намаление. Бях в Beauty Zone за нещо съвсем различно, но на касата го видях, оставих продуктите, за които бях отишла, и купих него. Трябваше ли ми? Не. Но човек никога не знае кога ще попадне на нещо добро. Този случай не беше съвсем такъв, но хайлайтърът наистина беше много намален (с около 40 лева, ако не се лъжа), така че ми остава тази утеха. Самият продукт стои много нежно и леко на лицето. Честно казано, за мен е дори прекалено лек, тъй като харесвам по-силните блясъци, но е доста удобен и подходящ за лятото. Изпробвах го и вместо сенки за очи и върши чудесна работа върху клепачите, като им придава свеж и ефирен блясък.


88BD87A5-2355-4B36-B0DF-539350F2B297


 

Надявам се тази статия да ви зареди с желание за нещо ново и свежо при грима ви! А междувременно аз ще продължавам да се уча да се гримирам и да споделям своите поне донякъде успешни опити.

До следващия път!

Алекс

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s