FLOW Coffee & Pastry. Истински минимализъм в чаша кафе

Най-новото „течение“ сред софийските кафенета.

Мигновено се влюбих във “Flow” и атмосферата му. Минимализмът е пропит във всичко тук – от менюто до интериора. А корейското вдъхновение в стила и рецептите го превръща в наистина уникално място и привлича погледа на всеки минувач.

 „FLOW Coffee & Pastry“ отвори врати преди едва няколко дни, но вече нямам търпение да разкажа за него. Всъщност от известно време следя инстаграм страницата му и буквално чаках да заработи, за да отида директно и да опитам някои от изкушенията от снимките, по които ми течаха лигите. По изкушенията, не по снимките.

Вдъхновението на човека, който стои зад „Flow“, е именно корейският начин на работа, характеризиращ се със семпли напитки, изчистен интериор и концепция за минимализъм.

Талони за печатчета

Цялостният брандинг е супер приятен и веднага ми направи впечатление как синьото лого обединява всички детайли в своята „вълничка“. Тя препраща към морето, откъдето идва собственикът на кафенето, и така привнася сантиментален нюанс. Виждаме морския мотив по чашите, кутийките, опаковките, късметчетата…

Самото име “Flow” със сигурност също напомня за морската вода. Но е интересно и това, че с тази дума се назовава движението, с което се рисува по пяната на кафето.

И най-важното – напитките и храната бяха толкова вкусни, че все си поръчвахме по нещо ново, а освен моето лате аз направо изпих и половината кафе на Тито.

Но всичко по реда си.

Нека започнем с мястото, на което ще намерите „Flow“.

Уютно кътче в сърцето на София

„Flow“ се намира на спокойна уличка в центъра на София – ул. „Будапеща“ 26.  Всъщност точно там тя се пресича с ул. „Екзарх Йосиф“ и така кафенето е разположено на приятен ъгъл. Има достатъчно пространство отпред, на което са разположени кокетни масички. Тази част от Центъра крие в себе си богатство от красиви стари къщи, павирани улици и типично градско усещане. Локацията е наистина чудесна и  леснодостъпна, но и се намира малко настрана от глъчката на големите централни булеварди. Така кафенето се превръща в прекрасен повод за разходка в спокойна и чаровна част от центъра на София, в която може би не се разхождаме много често, а тя определно има какво предложи.

Минималистичен интериор

Минимализъм, минимализъм и… пак минимализъм

Идеята на човека, който стои зад „Flow“, е да превърне кафенето в едно от първите места с наистина минималистичен дизайн. Действително, „минимализъм“ е думата, която идеално описва интериора, а и всички други елементи, които го изграждат преди всичко като място, на което да пиете качествено кафе. Менюто за напитки също е изчистено, предоставяйки богат, но не излишно голям избор. Акцентът е върху качеството и безпогрешния вкус, както и върху представянето на корейската естетика и рецепти.

Класиката и новото във вкусовете вървят ръка за ръка

Менюто на „Flow“ ни предоставя избор както от познати класически напитки, така и разнообразие от нови за мен имена. Така тук откриваме кафето под формата на  еспресо, капучино или лате, но също и варианти като лате карамел или лавандула, лате черен сусам и ДАЛГОНА ЛАТЕ (нарочно го изписвам с главни букви и много удивителни!!!). Това наименование най-вероятно ви връща към кафето, което всички приготвяхме през пролетта на 2020г., а самата дума „далгона“ може би ви е позната от корейския сериал „Squid game” и играта със захарните фигурки. Всъщност, далгона латето във „Flow“ е поднесено именно с такива сладки и има уникален сладък вкус. Препоръчвам силно да опитате именно него! Повтарям: ДАЛГОНА ЛАТЕ!

Сред напитките обаче има и достатъчно варианти за тези, които искат нещичко без кафе. В менюто ще откриете още лимонади, чайове, матча лате, а и алкохолни коктейли.

Накъдето и да се обърнеш – все нещо вкусно

Във “Flow” ще намерите и доста вкусотии – както солени, така и сладки. Бейгълите по собствена рецепта са с прошуто кото и гауда, авокадо и яйце или пушена сьомга и крема сирене. Ако сте по сладките изкушения, изборът между прекрасно изглеждащите десерти няма да е никак лесен. Във витрината ще намерите апетитния крофъл, с който „Flow“ със сигурност ще се прочуе. На практика това е комбинация между кроасан и гофрета с хрупкава коричка и солен карамел. Може да избирате още измежду кроасани с бадемов крем, брауни с малини, бананов кекс с шоколад, класическия кроасан с масло и страшно вкусния кроасан с чийз крем и ягоди, който също успях да опитам.

Личи си колко труд и любов са вложени във “Flow Coffee & Pastry”! Ароматните напитки и уютната атмосфера тук ще ви заредят с добро настроение и ще ви вдъхновят да се поглезите.

Хубав и слънчев уикенд!

Алекс

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s