Mom jeans

Дънките, наречени “mom jeans”, се носят за първи път през 80-те и 90-те от майките на средна възраст – оттам идва и името им. Днес обаче са се превърнали в тренд за по-младите и навлизат във все повече гардероби. Характеризират се най-общо с висока талия над пъпа, широки крачоли, които се носят свободно около крака, и със светлосин цвят на плата.

Въпреки че често ги виждам в списанията, имам чувството, че голяма част от момичетата избягват този вид дънки. Споделяли са ми, че ги намират за по-подходящи за жени със слаба фигура, а именно такива жени – че предпочитат по-тесните модели, които подчертават фините им тела.

В същото време откакто аз лично започнах да нося такива, получавам изключително много комплименти именно за силуета, който се получава. Но и стила и цялостната визия не са за пренебрегване и дори мои приятели момчета са ми казвали, че дънките се открояват от масово носените панталони, които имат формата по-скоро на прилепнал клин.

Processed with VSCO with hb2 preset

И все пак смятам, че не са подходящи за всеки ден, най-вече защото поне за мен комбинирането им с блузи се оказа голям проблем. Тъй като са по-торбести, дънките тип mom jeans изобщо не изглеждат добре с широки пуловери, нито с жилетки, нито с ризи… Единият вариант, който ми допада, е носенето им с crop top, но той е възможен само при топло време и ако нямате против значителна част от корема ви да се показва общо взето постоянно.

За тази есен, зима и начало на пролетта, аз реших да заложа на прилепнало черно поло. Тъй като е по тялото, не се получава неприятният ефект, виждан при носене на твърде провиснали дрехи, и всъщност се постига добър баланс, който едновременно дава представа за фигурата, но и създава небрежна визия. Освен това черният цвят на полото контрастира със светлия на дънките и им позволява да изпъкнат още повече.

Processed with VSCO with hb2 preset

Тъй като доста си харесвах тези дрехи последните сезони, за по-топлото време съм си приготвила подобно поло, но в crop top вариант.

А през наистина слънчевите дни изключително много се наслаждавам на носенето на mom jeans с изрязана над кръста тениска и подвити крачоли (както са на снимката).

Така че съветът ми е да не пренебрегвате дънките тип “mom jeans”. Носенето им действително е много практичен начин да ни е удобно, докато следваме трендовете, и в същото време да разнообразяваме всекидневния си гардероб, без да прибягваме до нещо прекалено смело.

 

дънки: BERSHKA

поло: ZARA

One thought on “Mom jeans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s