Как се опакова подарък с черна хартия?

Опаковането на подаръци е едно от любимите ми хобита. Много харесвам изработването на неща с ръцете си и винаги съм го намирала за креативно и развлекателно занимание, което доставя радост и на мен, и на получателя.  По Коледните празници предпочитам опаковъчните хартии, изпъстрени с елхички, снежинки и всякакви други зимни мотиви, а за рождените дни избирам амбалажната хартия, която дава свобода и възможност за украсяване с голямо разнообразие от детайли, а и е изключително модерна през последните години заради своя „винтидж“ вид,  .

 

Тази седмица опаковах подаръка за рождения ден на приятеля ми. Тъй като черното е любимият му цвят реших да заменя кафеникавата амбалажна хартия с черна и да използвам маркер, който пише сребристо, за да напиша пожелание отгоре – техника, която вече съм ползвала и в чийто успешен краен резултат съм уверена. Действително, сивкавото мастило се откроява по много ефектен начин, привличащ погледа и вниманието на получателя на подаръка. Така се получава стилна и оригинална опаковка с много малко средства.

А ето и какво точно използвах:

Тъй като приготвих няколко отделни подаръка (които няма да споменавам, защото той ще прочете поста, а искам да го изненадам), взех обикновена картонена кутия, в която да ги сложа.

 

След това я увих в черната хартия и залепих краищата с двойно-залепващо тиксо, за да няма следи по горната част на опаковката. На този етап винаги внимавам да не използвам прекалено много хартия, защото опаковането става трудно и тромаво и накрая кутията е обвита в дебел слой и просто не изглежда добре, така че изрязвам излишната.

 

Чисто черната хартия дава пълна свобода на писане със сребристия маркер. Според случая всеки път пиша или рисувам различни неща, като сега заложих на простичкото „Честит рожден ден!“ и няколко сърчица и звездички.

Вместо панделка (която впрочем стои много добре, особено ако е бяла или сива) завързах канап, който също е много модерен и който хората използват за всичко напоследък – виждала съм дори да завързват с такъв вилици и ножове в ресторантите. Аз украсих опакованата кутия с малко от него и го използвах, за да закрепя плик за писма с картичка вътре, който също е сребрист, за да се връзва с написаното с маркера, а отдолу сложих звезда с брокат в същия тон.

Processed with VSCO with hb2 preset

Та, така опаковах подаръка. Мисля, че се получи семпло и стилно, но в същото време артистично, тъй като ясно се вижда, че е ръчно направено.

Всички материали впрочем са от магазин „Слънчоглед“, където винаги отивам, когато търся идеи за опаковане, рисуване и всякакви крафт дейности. Можете да ги намерите тук.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s