5 everyday make-up essentials

Less is more. Понякога лекият естествен грим е най-добрият избор, който можем да направим. Особено сутрин, когато хаосът и състезанието с часовника просто ни задължават да пестим време.

Има нещо изключително свежо и чаровно в минималистичния грим, чиято основна цел е да подчертае естествения вид на лицето. Той разкрива чудесно най-вече красивата кожа и я оставя да диша. Така че освен бърз и практичен, семплият грим се оказва и достатъчен сам по себе си дотолкова, че да ни зареди с вдъхновение през деня.

Добре е обаче и да сме сигурни в продуктите, които използваме. Имайки предвид, че не са никак много като брой, те трябва да са качествени, за да ни спестят нуждата да надграждаме и да прикриваме един за сметка на друг. През последните месеци успях да си подбера няколко неща, които използвам на практика постоянно, освен в дните, в които реша да зарежа всякаква козметика и да се търкалям по пижама. Следователно те доста бързо се изчерпват и трябва да се сдобия с нови, но положих малко повече усилия, за да намеря продукти, които да ми харесват, но да са и на достъпни цени. Така че ще споменавам тези, които ползвам, в случай, че искате да ги потърсите.


20200328-IMG_2427


Освен това ги използвам и като основа за по-тежък грим, когато ми се иска да постарая повече.

  1. ББ крем

От края на миналото лято използвам страхотния ББ крем Sensibio AR BB Cream от Bioderma, който успява едновременно да хидратира и да успокои кожата, да прикрие несъвършенствата и да изглади тена, а заедно с това има и SPF 30. Предлага се в един цвят, който след разнасяне се слива с тена на лицето и придава кадифен завършек. Друго предимство е, че ББ кремовете не са толкова тежки, колкото фон дьо тена.

Fun fact: купувала съм си фон дьо тен един-единствен път през живота си, някъде преди четири години. Използвах го три пъти и оттогава просто не мога да се накарам да се посветя на ежедневната употреба на този продукт.

2. Коректор

При коректора за разлика от бб крема търся много повече покривност – ако не ползвам някакъв, е неизбежно да не изглеждам все едно не съм спала от седмица. Тук имате огромен избор от марки и цени, но аз за момента съм се спряла на Can’t Stop Won’t Stop Contour Concealer от NYX Professional Makeup. Изпробвах доста, преди да попадна на този продукт, който успява идеално да прикрие зачервяванията и тъмните кръгове, както и лесно да се слее с останалия грим, без да оставя очертания или следи.


20200328-IMG_2421


3. Очна линия

Вечната класика при грима за очи, очната линия е страхотна, защото с нея можете да постигнете точно този лек естествен вид с малко повече внимание към очите, които обаче остават нежно подчертани, или пък драматичния cat eye (ако можете; аз безуспешно се опитвам от 9-ти клас). Освен това този продукт е траен и трудно се размазва. А имате и разнообразие при формата, в която идва: аз предпочитам течната очна линия с четка, но имате и в апликатор тип писалка, както и гел очна линия. Моят избор тук отново е от NYX Professional Makeup – Matte Liquid Liner.

4. Спирала

Ако има нещо, без което не излизам, това сто процента е спиралата. Не знам как, но винаги успява да промени цялото излъчване! Лицето започва да изглежда наистина събудено и цялото внимание се насочва към погледа. Да намерите правилната за вас спирала е ключово – след това винаги си имате онзи продукт, към който се връщате и на който можете да разчитате. За мен това е спиралата на Essence I love Extreme volume, която придава страхотна дължина (винаги предпочитам дължина пред обем), издържа много време, преди да изсъхне, и се нанася равномерно. Освен това е невероятно достъпна (около 6лв).

5. Балсам за устни с оттенък

Много обичам червила, но продуктът за устни, който бих могла да нарека make-up essential, е балсамът за устни. Той е много по-практичен и полезен за устните, особено в по-студените месеци като тези сега. В момента използвам този на Apivita с касис и цвят бордо, който помага с напукването и придава наситен оттенък.


20200328-IMG_2430


Окей, ако трябва да добавя бонус, това би бил добър продукт за вежди, но тъй като продължавам да игнорирам необходимостта от такъв и в момента не използвам нищо за тях, не мисля, че мога да направя адекватна препоръка. И все пак, много мои приятелки наблягат на разликата, която правят добре оформените вежди, така че би било супер, ако намерите нещо подходящо за вас, както и ако и аз се захвана с тази задача.

До следващия път!

Алекс


20200328-IMG_242320200328-IMG_2426


 

Снимки: Тито Юруков (неговият инстаграм)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s